Подкрепи ни

Стартирахме проекта “В като Вагина” през 2018 г.

Започнахме с мащабно проучване за сексуалното образование на жените в България и по света, проучихме кои са най-добрите практики и най-сериозните липси у нас. След това създадохме съдържание, което да е на леснодостъпен и разбираем език и привлякохме талантливите български илюстратори Борислава и Михаела Караджови (с артистични псевдоними Borislava Willnevermadeit и Stalker Since 1993). Консултирахме съдържанието на книгата с професионалисти в най-различни области, сред които медицински лица, юристи и правозащитници. В този процес привлякохме редица значими партньори.

От какво имаме нужда?

Търсим финансова подкрепа за:

  • дизайна и печата на книгата (2000 бр.)

  • организиране на изложба с илюстрациите от книгата, която да популяризира не само нея, но и откритото говорене по темата.

Книгата ще се разпространява основно безплатно сред целевите групи. Отвъд това, от този сайт ще можеш да закупиш бройки, които да финансират разпространението.

Как можеш да се включиш?

Стани патрон/спонсор на “В като Вагина”, илюстриран гайд за момичета за сексуално образование.

  • Разгледай Indiegogo кампанията ни и ни помогни с еднократно дарение. Подготвили сме страхотни подаръци за нашите дарители!

  • Стани корпоративен спонсор! Ако работиш в организация или компания, която би искала да застане зад проекта, ще се радваме да се запознаем.

  • Отворени сме за парнтьорства из цялата страна за разпространение на книгата.

  • Бъди доброволец! Ако вярваш в мисията на кампанията, включи се като доброволец! Търсим ентусиасти с умения в сферите на комуникациите, дизайна и човешките права!

Свържи се с нас и ни разкажи повече за себе си и как би искал да се включиш!

Какво още?

Имаме много идеи! Една от тях е да преведем книгата на английски език, защото знаем, че подобни информационни материали липсват по целия свят и особено в Източна Европа. Преводът ще улесни разпространението и ще даде възможност да повече млади момичета да се информират за здравето си.