За нас

Книгата “В като Вагина” се създава от Fine Acts, глобална платформа за социално-ангажирани креативни решения. Фондацията е с мисията да свързва артисти и активисти от гражданския сектор, за да работят по съвместни проекти в сферата на изкуството, които комуникират и промотират защитата на човешките права, и предизвикват промяна в обществените нагласи.

 
falogo.png

 

Автори

Светла Баева и Рая Раева са активистки за човешки права. Светла е директор “Кампании” във Fine Acts, а Рая е специалист “Кампании и комуникации” в Български хелзинкски комитет, водещата правозащитна организация в България. От години се занимават с правата на жените и стоят зад редица кампании и инициативи като “Паметни жени” – кампания за популяризиране на приноса на жените в българската история и “СуперЖените” – колекция от образователни карти за оцветяване. “Вярваме, че знанието е сила, и колкото по-добре познаваме тялото си, толкова по-подготвени ще сме за света около нас с всичките му предизвикателства.”

Svetla Baeva
_RGG2898_.png

 

Илюстратори

Борислава и Михаела Караджови (с артистични псевдоними съответно Borislava Willnevermadeit и STALKERSINCE1993) са сестри и брилянтни илюстратори. Техните очи могат да виждат красивото във всичко. Най-голямата им сила е нестихващото им желание за един по-добър свят. И двете са меломани; Борислава е откривател, който иска да обиколи земята, за да я нарисува, и обича всички животни на света; вдъхновението на Михаела идва от дивото и необузданото в живота, скейтборда, цирка и модата.

_RGG2953_.png

 

Консултанти

Бояна Петкова е специализирала медицина в Хелзинки и Берлин. От 2007 до 2016 г. работи в Университетската детска болница в София, а от 2010 г. е специализант по педиатрия. От близо 10 години е активист в областта на майчиното и детско здравеопазване.

Николета Попкостадинова е създател на Loveguide, платформа за сексуално образование, която помага на хиляди тийнейджъри с каналa си в YouTube и с часове по Здравно образование в училища в цялата страна.

 
 

Партньори

 

Нашите партньори са: Български хелзинкски комитет – най-голямата правозащитна организация в България и Loveguide.bg – платформа за сексуално образование.

 

Финансово инициативата се подкрепя от Български фонд за жените, единствената българска организация, която подкрепя местни НПО, работещи за правата на жените.